Permanente make-up

Permanente make-up (met de hairstroke-techniek)
Hairstrokes met mesjes is de nieuwste techniek voor het pigmenteren van wenkbrauwen. Voor deze vorm van Permanent Make-up is er geen apparatuur nodig. Met een ingenieus mesje kunnen in een oogwenk mooie wenkbrauwen worden gecreeerd. De aangebrachte haartjes zijn flinterdun, messcherp en niet van echt te onderscheiden.
Met een klein mesje worden de haartjes getekend tussen de eigen haartjes. Het mesje krast in de huid waarna er pigment wordt aangebracht. Het resultaat blijft ongeveer 2 jaar goed zitten en de behandeling is vrijwel pijnloos. Doordat de gepigmenteerde haartjes tussen de eigen haartjes worden aangebracht, ontstaat er een vollere look, het 3D-effect. Maar ook als u geen haartjes meer heeft bij uw wenkbrauwen, krijgt u met de hairstroke-techniek mooie, natuurlijke wenkbrauwen.

Voor wie is Permanente Make-up geschikt?
Permanente Make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:
• geen volle wenkbrauwen of zelfs helemaal geen wenkbrauwen meer heeft
• moeite heeft met opmaken of weinig tijd voor het aanbrengen van make-up
• contactlenzen heeft of bril dragend bent
• veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
• een allergie heeft voor make-up
• of gewoon er altijd perfect verzorgd uit wilt zien

Prijzen
De prijs voor permanente make-up van de wenkbrauwen is inclusief 1of 2 nabehandeling(en), met een tussenperiode van minimaal zes weken. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Wenkbrauwen hairstrokes € 250,– incl. nabehandeling(en)
Wenkbrauw stukjes opvullen of littekens in de wenkbrauw wegwerken € 150,-
Wenkbrauwen bijwerken na 1 jaar € 85,-
Wenkbrauwen bijwerken na 2 jaar € 125,-

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling
Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raden wij de volgende adviezen als nazorg instructies aan:
• De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let er op dat u géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aanbrengt. Sterk aangeraden wordt om tijdens de eerste 5 tot 10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje vaseline op de behandelde huid aan te brengen. Hierdoor zal de huid sneller en mooier genezen.
• De eerste dagen kunnen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat uw huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling dient u ook niet onder de zonnebank te gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk te vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en zal de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zult u hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.
• Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.
• Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelingsplaats.
• Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.
• Vermijd zoveel mogelijk (wat mogelijk is) de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst als u in de zon gaat de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.
• Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

Vergunning GGD
Schoonheidssalon Trynwalden heeft na grondige inspectie van de GGD een officiële vergunning gekregen voor het aanbrengen van Permanente Make-up. Door deze vergunning kunt u er dus verzekerd van zijn dat de Permanente Make-up in onze salon vakkundig en hygiënisch gezet wordt door een uitsluitend gecertificeerde Permanente Make-up specialiste.
Op www.veiligpmu.nl kunt u onze vergunning controleren. Een studio met een vergunning is door de GGD gecontroleerd en voldoet daarmee aan de hygiene en veiligheidsvoorschriften. Dit betekent dat er veilig gewerkt wordt waardoor infecties en besmetting met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C en HIV, door onjuist gebruik van apparatuur voorkomen worden. Kies daarom voor een veilige studio die goed adviseert over de verzorging van permanente make-up na het aanbrengen hiervan.
Voor u en voor ons een prettig gevoel.

Formulieren
Klik hier om het toestemmingsformulier van de GGD door te lezen en te downloaden zodat u deze eventueel alvast mee kunt nemen tijdens de eerste afspraak.